Gigo 7363 Brandstofcel voertuigen

7363Gg

Met deze set van Gigo: Brandstofcel voertuigen 7363 ontdek je de wereld van brandstof aandrijving en het chemisch opladen van cellen.

Meer details

49,00 € incl. BTW

Dit product is niet meer op voorraad

 • Met deze set van >> Gigo: Brandstofcel voertuigen 7363 ontdek je de wereld van brandstof aandrijving en het chemisch opladen van cellen.

  Het wordt steeds duidelijker: elektrische voertuigen (afgekort tot EV’s) worden de auto’s van de toekomst! In het bijzonder de door batterijen aangestuurde voertuigen (BEV’s) die geheel worden aangedreven door oplaadbare chemische cellen.
  Veel grote autofabrikanten hebben een BEV in ontwikkeling en een aantal hebben er al een paar rijdend op de weg.

  De uitdaging bij het maken van zulke BEV’s is de batterij! Accu's moeten gemakkelijk op te laden zijn, in staat om voldoende elektriciteit vast te houden om lange afstanden te rijden, en ook nog efficiënter dan benzinemotoren zijn.

  Wetenschappers en ingenieurs over de hele wereld zien in de ontwikkeling van deze batterijen een uitdaging en er worden grote vooruitgangen geboekt.
  In deze set kunt u bouwen aan en experimenteren met een nieuw type van milieuvriendelijke “brandstof” om te leren over elektrochemische cellen en BEV's.

  De batterij is een metaal/lucht elektrochemische cel, een type batterij die wordt gebruikt in kleinschalige inrichtingen.
  Het is ideaal voor het aantonen van de batterij technologie, omdat het geen schadelijke chemicaliën bevat: het maakt gebruik van alleen magnesium platen, zout water en de zuurstof in de lucht om elektriciteit op te wekken.
  Bovendien wordt magnesium beschouwd als een milieuvriendelijke brandstof, omdat het uit oceaanwater kon worden gewonnen.

  Verder zal het kind veel plezier beleven aan de wereld van de elektriciteit en zullen ze de natuurkundige principes begrijpen zodat ze die later kunnen toepassen. Met 1 cel kan tot 10 uur gereden worden.
  Deze set biedt de gelegenheid op een veilige manier d.m.v. een chemische reactie stroom op te wekken. Zonder gevaarlijke chemische stoffen en volledig veilig voor ieder kind. Werkt met zoutwater en een magnesium plaatje dat goed en veilig ingebouwd zit.

  Bouw 22 verschillende modellen en ontdek de werking van deze speciale batterij.
  Experimenteer met verschillende concentraties van zout om te zien hoe lang de batterij kan draaien.

  Een metaalplaatbatterij gaat net zolang mee als een gewone AA-batterij (zes platen inbegrepen)

  Een 64-pagina’s tellende, geheel in kleur uitgebrachte, handleiding (Engels) is toegevoegd.

  Bijzonderheden

  • Deze set bestaat uit 91 onderdelen
  • 22 te maken modellen
  • Geschikt vanaf 8 jaar
  • Doos afmeting: 29 x 36 x 8 cm.
  • De Handleiding die in deze doos wordt meegeleverd is in het Engels.
  • U kunt gewoon de alluminiumfolie uit de keuken gebruiken.
  • Batterijen type AA worden niet meegeleverd

6 andere producten in dezelfde categorie