Betzold 7324 Windenergie

83931/7324B

Met deze Betzold Windenergie set 7324 bouw je een windgenerator en gebruik je de stroom om wel 8 verschillende elektrische modellen te laten bewegen

Meer details

59,00 € incl. BTW

 • Met deze >> Betzold Windenergie set 7324 bouw je een windgenerator en gebruik je de stroom om wel 8 verschillende elektrische modellen te laten bewegen.

  Door de wind draait de turbine die op zijn beurt een elektrische generator aandrijft welke dan weer de oplaadbare AA-batterijen van energie voorziet.

  Je kunt dan gebruik maken van de opgeladen batterijen om het voertuig te laten bewegen. De overige modellen: zweefvliegtuig, zeilboot, tractor, raceauto en driewieler kun je hier ook mee laten voortbewegen.

  Deze set laat je experimenteren met twee verschillende manieren van overbrenging van energie: turbinebladen aangezet door de wind en een zgn. tandwielkast welke de energie overbrengt.

  Je kunt de hoek en het aantal bladen van de windturbine aanpassen om optimaal gebruik te maken van de wind, om het ledlicht helder te laten branden en om de (oplaadbare) batterij zo snel mogelijk op te laden.

  Ontdek deze geweldige, gratis bron van energie! En leer daarbij de elektriciteit die je genereert voor gebruik op te slaan en vervolgens om te zetten in praktische toepassingen.

  Met de set kunnen 8 verschillende modellen gebouwd worden waaronder 2 verschillende windmolens.

  De 40 pagina’s tellende, geheel in kleur geïllustreerde, handleiding (Engels en Duits)  geeft instructies voor het samenstellen van twee windmolens, zes modelvoertuigen én het uitvoeren van diverse experimenten en bevat veel achtergrond informatie en erg veel mogelijkheden te experimenteren met wind, tandwielverhoudingen en instellingen van de rotorbladen. Voor de gevorderde zijn er wel 19 van dit soort oefeningen.

  Deze set helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek, wetenschap en wiskunde vaardigheden, visueel-ruimtelijke vaardigheden en redeneren. Leg hiermee de basis voor STEM-gerelateerde vaardigheden en begrip de set past uitstekend binnen de thema's duurzame energie en zorg voor het milieu.

  Bijzonderheden

  • De set bestaat uit 133 onderdelen.
  • 8 te maken modellen 
  • Batterijen worden niet meegeleverd.
  • Geschikt vanaf 8 jaar
  • Afmeting doos; 37 x 29 x 8 cm
  • Bevat een rijk geillustreerde Duitse en een Engelse gedrukte Handleiding
  • 1x oplaadbare batterij 1,2 Volt, min. 1200 mAh, type AA (niet inbegrepen)

12 andere producten in dezelfde categorie